Recept van de dag: Haring-appelsalade

Cupcakes

 Cupcakes

Ingrediënten:

  • 12 cupcakes
  • 150 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 1 tl speculaas kruiden
  • 120 gr boter
  • 150 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 60 gr walnoten
  • 125 gr geraspte worteltjes
  • Botercreme:
  • 250 gr boter
  • 500 gr poedersuiker
  • 4 tl koek en speculaaskruiden
  • 1 zakje vanillepoeder
  • Decoratie:
  • 1 buisje chocoladespikkels

Bereiding:

Cupcakes
Verwarm de oven voor op 180*C en plaats in elk vakje van het muffinblik een papieren cupcakevormpje.
Mix de zachte boter in de beslagkom tot een zachte en gladde massa.
Was de wortels, schraap ze schoon, rasp ze daarna boven de kleine kom
Hak de walnoten op de snijplank in kleine stukjes en roer deze stukjes door de geraspte wortel.
Meng in de andere beslagkom de bruine suiker, het bakpoeder, bloem en het zout.
Schep als eerste het wortel-mengsel door de boter en mix dit tot één geheel, op een gemiddelde snelheid.
Schep vervolgens in drie keer het meel-mengsel al mixend op de laagste snelheid bij het wortel/boter-mengsel
Vul de cupcakevormpjes tot de helft met het beslag en bak de cupcakes gaar en goudbruin in 20 tot 25 minuten.
Laat de cupcakes de eerste tien minuten buiten de oven maar in het muffinblik afkoelen, daarna kun je ze verder laten afkoelen op het rooster.

Botercreme
Snij de zachte boter in kleine dobbelsteentjes en mix de boter in de mengkom op een gemiddelde snelheid tot een zachte en gladde massa.
Voeg vervolgens geleidelijk al mixend de helft poedersuiker toe, voeg daarna al mixend de speculaaskruiden en de vanille poeder toe.
Voeg daarna schepje voor schepje de rest van de poedersuiker toe.
Schraap tijdens het mixen een aantal keer met de siliconen spatel langs de randen en de bodem van de mengkom om er zo voor te zorgen dat alle ingrediënten goed met elkaar gemengd worden.
Maak de theedoek nat onder de kraan en wring hem daarna goed uit, bedek de mengkom met de vochtige theedoek en zet dit zo in de koelkast, laat de botercreme nu zeker een half uur opstijven.

Decoratie
Haal de mengkom met botercreme uit de koelkast en schep met de siliconen spatel door de creme, om de boter weer snel zacht te krijgen, kun je steeds wat botercreme langs de rand van de mengkom vegen en vervolgens de botercreme in de spuitzak scheppen.
Spuit op elke goed afgekoelde cupcake een mooie toef.
Strooi vervolgens op elke botercreme toef een paar chocolade spikkels!

Overge recept informatie:

Recept nummer: 7569
Aantal personen: 12
Categorie: Gebak, taarten, koekjes, brood
Sub categorie: Klein Gebak, High Tea, en Snoepgoed
Datum: 21-04-2011
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee