Recept van de dag: Canapés met rookvlees en parmaham

Aardbeien muffins

Aardbeien muffins

Ingrediënten:

  • 500 g bloem
  • 150 g suiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 3/4 tl kaneel
  • 1/2 tl zout
  • 350 g aardbeien (gewassen en schoongemaakt in stukjes)
  • 225 ml karnemelk
  • 75 g boter
  • zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 2 eiwitten
  • 1½ el suiker

Bereiding:

stukjes en stop de aardbeienstukjes in het voorraaddoosje en leg de aardbeien 3 kwartier in de vriezer.

Meng de bloem, suiker, bakpoeder, kaneel en het zout.
Voeg de bevroren stukjes aardbeien toe.

Door de aardbeien te bevriezen, zullen ze niet kapot gaan tijdens het bakken!
Maak vervolgens een kuiltje in het midden van het bloemmengsel.
Meng in de andere beslagkom de karnemelk, de gesmolten boter, vanillesuiker, ei en eiwitten.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schenk het karnemelkmengsel in het kuiltje van het bloemmengsel en roer het voorzichtig door elkaar tot het gemengd is.
Spray het muffinblik in met de anti-aanbakspray en vul de vakjes van het blik tot de helft met het beslag.
Als laatste strooi je 1½ el suiker over de muffins.
Bak de muffins in 25 tot 30 minuten gaar en goudbruin.
Zodra de muffins gaar zijn kun je ze de eerste 10 minuten laten afkoelen buiten de oven in het muffinblik, daarna kun je ze verder laten afkoelen op het rooster

Overge recept informatie:

Recept nummer: 7576
Aantal personen: 6
Categorie: Gebak, taarten, koekjes, brood
Sub categorie: Klein Gebak, High Tea, en Snoepgoed
Datum: 21-04-2011
Land: Amerika
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee