Recept van de dag: Kalfsentrecote en groentenpalet

Gemarineerde kipsaté op de barbecue

Gemarineerde kipsaté op de barbecue

Ingrediënten:

  • 3 dubbele kipfilets
  • Marinade:
  • 4 el ketjap
  • 6 el gembersiroop
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 el kerrie
  • zout naar smaak
  • 30 satéprikkers

Bereiding:

Meng de ingrediënten van de marinade.
Snij de kipfilet in repen van ongeveer 1 bij 3 cm.
Doe deze repen in de marinade en laat minimaal 2 uur of een nacht staan.

Week de satéprikkers minimaal een uur.
Rijg de kiprepen in de lengte aan de prikkers .
Bak de saté 10-12 minuten op de barbecue

* tip Lekker met satésaus **zie recept elders op deze site**

Overge recept informatie:

Recept nummer: 7646
Aantal personen: 4
Categorie: Hoofdgerechten
Sub categorie: Hoofdgerechten
Datum: 10-05-2011
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee