Recept van de dag: Canapés met rookvlees en parmaham

Chocolade-pindakaas-cupcake

Chocolade-pindakaas-cupcake

Ingrediënten:

  • 18 cupcakes
  • 1 3/4 cups patentbloem
  • 3/4 el bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1/4 tl baksoda
  • 180 gr ongezouten en zachte boter
  • 1 1/3 cups suiker
  • 2/3 cup romige pindakaas
  • 3 eieren (maat L)
  • 1/2 cup zure room
  • 1/2 tl vanille extract
  • Chocolade Cupcakes:
  • 18 cupcakes:
  • 1 1/2 cups patent bloem
  • 3/4 cup ongezoete cacaopoeder
  • 1 1/2 cups suiker
  • 1 1/2 tl baksoda
  • 3/4 tl bakpoeder
  • 3/4 tl zout
  • 2 eieren (maat L)
  • 3/4 cup warm water
  • 3/4 cup karnemelk
  • 3 el plantaardige olie
  • 1 el pure vanille extract
  • Melkchocolade Glazuur:
  • 2 dl melkchocolade reep in kleine stukje gehakt
  • 1 el ongezouten boter
  • ½ dl slagroom
  • Garnering en afwerking
  • 36 ongezouten pinda’s
  • pindakaas

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175*C. plaats de papieren cupcake vormpjes in de vakjes van het muffinblik.
Roer de droge ingrediënten in een grote kom.
Mix vervolgens de boter en de suiker door het meel tot de massa licht en luchtig is.
Mix daarna de pindakaas door het beslag.
Voeg de eieren één voor één toe, totdat alle eieren helemaal opgenomen zijn in het beslag.

Zet de mixer in de laagste stand en voeg nu beetje bij beetje de zure room en het vanille extract toe.
Schraap langs de zijkanten van de kom met de spatel zodat alle ingrediënten goed gemend worden.
Vul de cupcake vormpjes voor 2/3 met beslag en bak de cupcakes gaar en goudbruin in ongeveer 20 minuten. Laat de cupcakes de eerste 10 minuten buiten de oven maar in het muffinblik afkoelen, daarna kun je ze verder laten afkoelen op het rooster.

Chocolade Cupcakes :
Verwarm de oven voor op 175*C. Plaats in elk vakje van het muffinblik een papieren cupcakevormpje.
Roer de bloem, cacaopoeder, suiker, bakpoeder, bakpoeder en zout in een middelgrote kom.
Mix in ongeveer 3 minuten de eieren, water, karnemelk, olie en vanille tot een gladde massa.
Mix vervolgens in drie gelijke delen het bloemmengsel door het eiermengsel.

Verdeel het beslag gelijkmatig over over de cupcakevormpjes. Bak de cupcakes gaar en donkerbruin in ongeveer 20 minuten, draai na 10 minuten met de ovenhandschoenen aan, het muffinblik 180 graden in de oven. laat de cupcakes zodra ze gaar zijn de eerste tien minuten afkoelen buiten de oven maar in het muffinblik, daarna kun je de cupcakes verder laten afkoelen op het rooster.

Melkchocolade glazuur
Verwarm de chocolade en de boter in de magnetron. Gebruik de magnetron op de helft van zijn vermogen en laat de magnetron steeds 30 seconden draaien, dan even de chocola en boter roeren. Blijf dit proces herhalen tot de chocolade volledig gesmolten is.

Klop op de laagste snelheid zodra de chocola en de boter volledig gesmolten zijn, de slagroom er door heen.

Laat het glazuur nu ongeveer 5 minuten staan (buiten de koelkast) voordat je de cupcakes er mee gaat versieren.

De Luxe Cupcake
Nu komt een vrij secuur werkje, want nu moet je elke cupcake gaan uithollen, maar wel op zo’n manier dat je van elke cupcake een soort bakje overhoudt en een binnen-gedeelte.

Smeer wat van het glazuur aan de binnen en buitenzijde van het “cupcakebakje” en stop daarna onderin in elk “cupcakebakje” een klodder pindakaas en zet van de andere smaak het binnen-gedeelte in het “cupcakebakje”, schenk en strijk vervolgens over elke nieuwe cupcake een mooie gladde laag chocoglazuur en druk als kers op de taart boven op elke cupcake een hele pinda.

Het recept voor deze twee verschillende cupcakes is gemaakt door
Martha Stewart’s
Zo maakt ze van twee cupcake's een heel eigen verukkelijke variant.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 7652
Aantal personen: 1
Categorie: Gebak, taarten, koekjes, brood
Sub categorie: Klein Gebak, High Tea, en Snoepgoed
Datum: 16-05-2011
Land: Amerika
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee


5 gerelateerde recepten uit de categorie: Gebak, taarten, koekjes, brood

Appeltaart

Dubai Appeltaart

Dubai Appeltaart

Herfsttaart

Langevingers

Langevingers

Meringues met slagroom en fruit (6 stuks)