Recept van de dag: Kalfsentrecote en groentenpalet

Toscaans dessert

Toscaans dessert

Ingrediënten:

  • 10 cantuccini alla mandorla Italiaanse koekjes, verkruimeld
  • 5 el amaretto likorette
  • 250 ml slagroom
  • 75 g suiker
  • 250 g mascarpone zachte roomkaas,
  • 1 pakje galette wafels in stukken
  • 2 bekers crème fraîche
  • 1/2 flesje zilveren parels
  • 2 el poedersuiker
  • 1 sinaasappel, uitgeperst +
  • 3 el cointreau

Bereiding:

Leg de ring van de springvorm op een groot bord de bodem gebruik je niet
Verdeel de cantuccini binnen de ring en besprenkel met 3 el amaretto. Klop de slagroom met de suiker lobbig en schep de rest van de amaretto erdoor.
Roer de mascarpone los en spatel luchtig door de slagroom.
Verdeel de room over de cantuccinibodem.
Dek af met een 2/3 van de wafels ca. 14 wafels
Roer de crème fraîche los en verdeel over de wafels.

Garneer met de rest van de wafels en de parels.
Bestrooi met poedersuiker en laat 1 uur opstijven in de koelkast.
Verhit de marmelade in een steelpan en voeg het sinaasappelsap en evt. de cointreau.
Verwijder de ring en serveer koud met de warme sinaasappelsaus.

Dit dessert kunt u een dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Bereid op de dag zelf de sinaasappelsaus.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 7702
Aantal personen: 4
Categorie: Nagerechten
Sub categorie: Nagerechten
Datum: 16-12-2011
Land: Italië
Bron: Allerhande
Mijn favoriet: Nee