Recept van de dag: Rivierkreeftjescocktail

Suikervrije Abrikozenmousse met appelsien

Suikervrije Abrikozenmousse met appelsien

Ingrediënten:

  • 2 sinaasappelen
  • 100 g Céréal fruitbeleg abrikoos
  • Céréal zoetstof
  • 20 g gelatinepoeder
  • 150 ml yoghurt
  • 2 eiwitten

Bereiding:

Rasp de schil van de gewassen appelsienen.
Pers de appelsienen uit en hou 3 eetlepels sap apart.
Pureer het fruitbeleg met het appelsiensap en rasp tot een glad geheel. Verwarm de 3 eetlepels appelsiensap zonder te laten koken en voeg het gelatinepoeder toe.
Roer goed en laat staan tot de gelatine is opgelost.
Roer de opgeloste gelatine en de yoghurt door de abrikozenpuree.
Breng op smaak met zoetmiddel.
Zet de kom in de koelkast gedurende een uur.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder de abrikozenmousse. Verdeel de mousse over schaaltjes en laat opstijven.
Garneer met appelsienschil en een muntblaadje

Overge recept informatie:

Recept nummer: 7801
Aantal personen: 4
Categorie: Dieeët en vegetarische recepten
Sub categorie: Dieëten Suikervrij en Glutenvrij, vega
Datum: 19-10-2012
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee