Recept van de dag: Garnaal en patat

Stamppot van Andijvie ui met pepersteak

Stamppot van Andijvie ui met pepersteak

Ingrediënten:

  • 1 kg aardappelen iets kruimig, geschild
  • 4 pepersteak
  • 2 el olijfolie
  • 3 rode uien, in dunne halve ringen
  • 1/2 bakje kruidenboter
  • 500 g fijngesneden andijvie

Bereiding:

1 Kook de aardappelen gaar
Giet af en vang het kookvocht op.
Kwast ondertussen de pepersteaks aan beide kanten dun in met wat olie. 2 Verhit de grillpan voor en rooster hierin de pepersteaks aan beide kanten bruin en vanbinnen rosé in 4 min. per kant.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de uienringen 2-3 min.
3 Voeg 25 g kruidenboter toe aan de aardappelen en stamp deze met de pureestamper tot een grove puree, voeg eventueel wat kookwater toe als het te droog is.
Schep de andijvie en de uien-ringen erdoor. Leg op elke pepersteak 1 el kruidenboter.
Serveer met de andijviestamppot

Overge recept informatie:

Recept nummer: 7810
Aantal personen: 4
Categorie: Hoofdgerechten
Sub categorie: Stamppot
Datum: 22-10-2012
Land: Nederland
Bron: Allerhande
Mijn favoriet: Nee