Recept van de dag: Kalfskotelet met broccoli en pistachenoten

IJskoude Turkse yoghurtkomkommersoep

IJskoude Turkse yoghurtkomkommersoep

Ingrediƫnten:

  • 1 komkommer
  • zout
  • 8 dl volle yoghurt
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels gedroogde munt
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge

Bereiding:

Komkommer schillen, in lengte halveren en met theelepel zaadjes eruit schrapen.
Komkommer in kleine blokjes snijden.
Blokjes in vergiet doen, 1 theelepel zout erover strooien en komkommer ca. 15 minuten laten uitlekken.
Komkommer afspoelen en droogdeppen met keukenpapier.
Yoghurt in kom doen. Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Komkommer en munt erdoor scheppen.
Op smaak brengen met zout.
soep tot gebruik in koelkast minstens 30 minuten koud laten worden.

soep in vier schaaltjes of borden scheppen en olie erover druppelen. IJskoud serveren met Turks brood.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 7920
Aantal personen: 4
Categorie: Voorgerechten
Sub categorie: Soepen
Datum: 15-01-2013
Land: Turkije
Bron: Allerhande
Mijn favoriet: Nee