Recept van de dag: Canapés met rookvlees en parmaham

Hangop

Hangop

Ingrediënten:

  • 1 liter volle yoghurt
  • 1 zakje amandelschaafsel
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 eetlepels bloemenhoning +
  • 2 eetlepels appelsap
  • 1 eetlepel kaneel
  • poedersuiker

Bereiding:

Theedoek vochtig maken en in vergiet leggen.
Vergiet in kom of pan hangen.
Yoghurt in vergiet schenken en ca. 8 uur in koelkast laten uitlekken.
In droge koekenpan amandelschaafsel roosteren.
Op bord laten afkoelen.

Dikke massa (= hangop) uit vergiet in kom scheppen.
Crème fraîche, honing, appelsap en kaneel erdoor roeren.
Van hangop met twee lepels 8 ovale bolletjes vormen en deze op vier borden scheppen.
Amandelschaafsel erover verdelen en licht bestuiven met poedersuiker.
Tip

Vers fruit smaakt ook verrukkelijk bij hangop.
Aardbeien bijvoorbeeld, of mango.
Maar ook in wat sinaasappelsap geweekte abrikozen.
Snijd het fruit in stukjes of pureer het vruchtvlees met wat honing.
Schep de hangop in glazen en wissel af met een laagje krokante muesli en een laagje fruit(puree).

Overge recept informatie:

Recept nummer: 7948
Aantal personen: 4
Categorie: Ontbijt, lunch en High Tea
Sub categorie: Ontbijt
Datum: 27-03-2013
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee