Recept van de dag: Garnaal en patat

Gegrilde gehaktworstjes met pittige tomatensalsa

Gegrilde gehaktworstjes met pittige tomatensalsa

Ingrediƫnten:

  • 1 chilipeper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 2 tomaten, in kleine blokjes
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 ei
  • 2 eetlepels verse peterselie fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 2 theelepels komijn
  • 400 g halfomgehakt
  • 4 shoarmabroodjes

Bereiding:

Verwijder de uiteinden van de chilipeper, snijd hem in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes.
Snijd de peper heel fijn en schep hem met een eetlepel olie en de azijn door de tomatenblokjes en rode ui.
Breng deze tomatensalsa op smaak met zout en versgemalen peper.
Doe de yoghurt, het ei, de peterselie, knoflook, komijn en een theelepel zout bij het gehakt en kneed er met vochtige handen 12 worstjes van. Bestrijk de worstjes heel dun met de olie en gril ze op de hete barbecue in 5-7 minuten bruin en gaar.
Gril de shoarmabroodjes de laatste 2 minuten mee (1 minuut per kant). Serveer de worstjes direct met de tomatensalsa en de warme shoarmabroodjes

Overge recept informatie:

Recept nummer: 7981
Aantal personen: 6
Categorie: Hoofdgerechten
Sub categorie: Hoofdgerechten
Datum: 30-05-2013
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee