Recept van de dag: Garnaal en patat

Haring-appelsalade

Haring-appelsalade

Ingrediƫnten:

  • 4 Hollandse Nieuwe haring
  • 1 el appelciderazijn
  • 1 tl mosterd, grof
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 2 kleine appels, zoetzuur met schil in dunne partjes
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 4 sneden brood
  • 1 el verse peterselie fijngesneden

Bereiding:

Verwijder het staartje van de haringen en snijd de haringfilets in de breedte in smalle reepjes.
Klop in een schaal de azijn met de mosterd glad en roer er 2 eetlepels olie door.
Breng de dressing op smaak met zout en versgemalen peper.
Schep de haring, de appel en de sjalot door de dressing.
Verhit de grillpan.
Bestrijk het brood aan beide zijden dun met de rest van de olie.
Rooster het brood aan beide kanten goudbruin en krokant en leg het op vier borden.
Verdeel er de haringsalade over en bestrooi met de peterselie.
Direct serveren.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 8124
Aantal personen: 4
Categorie: Ontbijt, lunch en High Tea
Sub categorie: Belegde broodjes voor Lunche en High Tea
Datum: 04-10-2013
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee