Recept van de dag: Canapés met rookvlees en parmaham

Hartige Boerenhamtaart

Hartige Boerenhamtaart

Ingrediënten:

  • 150 g koude boter, in kleine blokjes
  • 300 g bloem, gezeefd
  • 5 eieren
  • 4 dikke plakken ham in blokjes
  • 1 grote aardappel, in kleine blokjes
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 3 zoetzure augurken, in kleine blokjes
  • 2-3 eetlepels peterselie, fijngesneden
  • 1/2 citroen, geraspt en geperst
  • nootmuskaat

Bereiding:

Met vingertoppen boter door bloem en 1/2 tl zout mengen tot kruimelige massa, 2 el koud water toevoegen.
Met koele hand tot samenhangende deegbal kneden, 30 min. laten rusten. Vier eieren 5 min. koken.
In kom ham mengen met aardappel, sjalot, augurk, peterselie, citroenrasp en 1 el citroensap.
Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Oven voorverwarmen op 175 °C.
Op met bloem bestoven werkvlak 2/3 van deeg uitrollen tot dunne ronde lap van 30-32 cm.
Vorm bekleden met deeg lap.
Overtollig deeg 1 cm langs bovenrand wegsnijden. Vleesmengsel over bodem verdelen en gekookte eieren ertussen leggen.
Rest van deeg uitrollen tot ronde lap ter grootte van vorm.
Deeg lap op vulling leggen.
Randen van deeg vochtig maken en met schulprand dichtdrukken.
Drie gaatjes in deegdeksel steken.
Uit restjes deeg versieringen steken en op deegdeksel leggen.
Laatste ei loskloppen en hiermee deeg bestrijken.
In midden van oven taart in ca. 1 uur en 30 min. goudbruin en gaar bakken.
Lekker bij een groene salade met gekookte eieren

Overge recept informatie:

Recept nummer: 8134
Aantal personen: 4
Categorie: Hoofdgerechten
Sub categorie: Hartige Taarten en traybaking
Datum: 30-12-2013
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee