Recept van de dag: Canapés met rookvlees en parmaham

Paling in roomsaus

Paling in roomsaus

Ingrediënten:

  • 5 dl room
  • 1 kg verse paling in stukken van 8 cm
  • bloem
  • 1 el boter
  • 1bosje fijngehakte bieslook
  • 1/2 bos fijngehakte platte peterselie
  • 3 el groentebouillon
  • 1 dl pastis
  • peper uit de molen
  • viskruiden
  • 1 dl witte wijn
  • zout

Bereiding:

1.
Doe de boter in een gewone pan en zet deze op een hoog vuur.
Snijd de paling in stukken en kruid deze met peper, zout en de viskruiden. Rol de paling door een beetje bloem en schud hem vervolgens goed af. Doe de paling in de warme pan en bak hem gedurende 2 à 3 minuten aan elke kant.

2.
zet de afzuigkap uit !!

Giet de pastis eroverheen en flambeer.
Voeg het water en de witte wijn eraan toe en breng op smaak met de groentenbouillon en de look.
Laat dit alles tot de helft inkoken.

3.
Voeg de room eraan toe en laat dit inkoken tot de saus indikt.
Werk af met de fijngehakte peterselie

Overge recept informatie:

Recept nummer: 8152
Aantal personen: 4
Categorie: Vis - schaal- en schelpdieren
Sub categorie: Vis- Schaal en Schelpdieren
Datum: 10-10-2013
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee