Recept van de dag: Canapés met rookvlees en parmaham

Rijkgevulde erwtensoep

Rijkgevulde erwtensoep

Ingrediënten:

  • 300 g gedroogde spliterwten (pak)
  • 1 laurierblaadje
  • 1 runderbouillontablet
  • 1 bos peen
  • 1,5 prei
  • 2 slagers rookworsten fijn
  • 450 g tuinerwten diepvries
  • 1 bakje munt alleen de blaadjes

Bereiding:

1. Breng de spliterwten, het laurierblaadje, bouillontablet en 2 liter water in een soeppan aan de kook.
Kook 30 min. op laag vuur.
Roer af en toe.

2. Schrap de wortels en snijd ze in plakjes.
Voeg toe aan de soep.

3. Was de prei en snijd in halve ringen.
Voeg toe aan de soep en roer goed door.
wel de worst 20 minuten in een pan met water tegen de kook aan

4.Laat de soep op laag vuur 45 min. zachtjes koken.
De spliterwten koken kapot en binden de soep.
Roer af en toe.

5. Voeg de bevroren tuinerwten toe en verwarm nog 10 min.
Snijd ondertussen de muntblaadjes in reepjes.

6. Snijd de worst in plakjes en voeg toe.

7. Serveer de soep in kommen en garneer met wat munt, en een paar
sneden roggebrood met katenspek

Overge recept informatie:

Recept nummer: 8195
Aantal personen: 4
Categorie: Voorgerechten
Sub categorie: Soepen
Datum: 07-11-2013
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee