Recept van de dag: Frijoles negros

Originele Oostenrijkse Kaiserschmarnn

Originele Oostenrijkse Kaiserschmarnn

Ingrediënten:

  • 50 gram rozijnen.
  • 3 eetlepels rum.
  • 3 eieren.
  • 150 ml melk.
  • 2 eetlepels vanillesuiker.
  • 1/2 theelepel vanille-extract.
  • snufje zout.
  • 70 gram bloem.
  • 15 gram boter.
  • 10 gram boter extra
  • 3 eetlepels poedersuiker.
  • 2 appels.
  • 1/2 theelepel kaneel.
  • 15 gram boter.

Bereiding:

1. Was de rozijnen en doe ze over in een grote bakpan met de rum. Breng aan de kook terwijl je roert.
Haal de pan van het vuur en zet apart.

2. Klop de eieren, melk, het zout, de vanillesuiker en het vanille-extract los in een maatbeker.
Voeg de bloem geleidelijk toe terwijl je blijft kloppen.
Zet het beslag even apart.

3. Schil de appels en haal de kern eruit.
Snij ze in blokjes.
Smelt 15 gram boter in een bakpan en voeg de appelstukjes toe.
Roerbak voor een paar minuten en voeg dan de kaneel toe.
Roerbak opnieuw voor een paar minuten.

4. Smelt ondertussen 15 gram boter in de grote bakpan waar je rozijnen al in zitten
Schenk het beslag erbij en roer door elkaar.
Bak de pannenkoek voor 5 – 6 minuten op een laag vuur zorg dat de onderkant niet verbrandt .
Gebruik twee spatels om de pannenkoek om te draaien en bak nog 2 minuten of totdat de onderkant lichtbruin begint te worden.

5. Gebruik twee spatels om de pannenkoek in stukjes te trekken.
Voeg de rest van de boter en 2 eetlepels poedersuiker toe en bak de stukjes voor een paar minuten.

6. Serveer de kaiserschmarnn met de stukjes appel en poedersuiker. Eventueel kun je er ook nog wat honing overheen sprenkelen.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 8342
Aantal personen: 2
Categorie: Pannenkoeken, Flensjes, Wraps
Sub categorie:
Datum: 12-12-2013
Land: Oostenrijk
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee