Recept van de dag: Canapés met rookvlees en parmaham

Tomaat op knoflook-toast

Tomaat op knoflook-toast

Ingrediënten:

  • kwart stokbrood
  • 2 dl olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • peper en zout
  • 4 grote vleestomaten
  • Tahoon-cress
  • 2 plakken Iberico ham

Bereiding:

1.Snijd het stokbrood in dunne plakjes.
2.Maak van de knoflook, olijfolie en peper en zout een knoflookolie en besprenkel de plakjes stokbrood ermee.
3.Bewaar een klein beetje voor het tomatenbeleg.
4.Rooster de besprenkelde plakjes ongeveer 10 minuten in de oven op 180 °C.
5.Ontdoe de vleestomaten van hun vel, snijd ze in kwarten, verwijder zaadlijsten en snij het tomatenvlees in kleine blokjes.
6.Meng de tomatenblokjes met overgebleven knoflookolie.
7.Schep wat van de tomaat op de krokante toast en leg er een takje Tahoon cress op.
8.Snijd de ham in fijne reepjes en garneer hiermee het tomatentoastje.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 8410
Aantal personen: 10
Categorie: Sligro recepten
Sub categorie:
Datum: 03-01-2014
Land: Nederland
Bron: sligro
Mijn favoriet: Nee