Recept van de dag: Maïsballetjes met makreel

Bioburger

Bioburger

Ingrediënten:

  • 1 plak gedroogd desembrood, zonder korst
  • 250 gram biologisch half-om-half gehakt
  • 250 gram biologisch rundergehakt
  • 1 groot ei, Rooie Hen
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • nootmuskaat
  • 4 dunne plakjes kletzenbrood noten
  • biologische olijfolie, Olitalia
  • 4 takjes trostomaatjes,
  • 4 dikke plakken desembrood, Boulangerie Lambèr
  • 1 portie carpaccio
  • 80 gram Japanse zeewiersalade
  • 50 gram Beemster biologische kaas, in flinters
  • 1 stengel bosui, in ringen
  • 50 gram bloemensla, Mijnboer
  • basilicum en rucola, ter garnering
  • zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding:

Maal het desembrood tot paneer en meng dit met het gehakt, ei en ui. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout en kneed goed door.
Draai 4 burgers van ongeveer 1,5 cm dik en laat deze opstijven in de koeling. Bak de plakjes kletzenbrood in een voorverwarmde oven van 200ºC in circa 7 minuten krokant.
Bak de burgers in wat olijfolie rondom bruin en gaar.
Rooster de trostomaten, besprenkeld met olijfolie, in een voorverwarmde oven van 200ºC tot het velletje enigszins loslaat.
Besmeer het desembrood met truffelmayonaise en beleg met carpaccio, zeewiersalade en vervolgens de burgers.
Plaats de plakjes kletzenbrood erop en garneer met de kaasflinters, bosui, bloemensla, tomaten, basilicum en rucola.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 8424
Aantal personen: 4
Categorie: Sligro recepten
Sub categorie:
Datum: 04-01-2014
Land: Nederland
Bron: sligro
Mijn favoriet: Nee