Recept van de dag: Kalfsentrecote en groentenpalet

Kip op Chinese wijze

Kip op Chinese wijze

Ingrediënten:

  • 600 g kipfilet
  • 4 lente-uien let loof
  • 2 gesnipperde lookteentjes
  • 100 g cashewnoten
  • 1 blikje waterkastanjes of bamboescheuten
  • vers gemalen peper
  • zout
  • plantaardige olie om te bakken
  • voor de saus
  • 6 eetlepels kippenbouillon
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels saké of droge sherry
  • 2 koffielepels blonde rietsuiker
  • 1 eetlepel maïszetrmeel

Bereiding:

1. Roer al de ingrediënten voor de saus mooi glad en zet en de koelkast.

2. Verhit de olie in de wok of een grote braadpan en laat daarin de in reepjes gesneden kip een viertal minuten al roerend kleuren.

3. Meng met de gesnipperde lente-uien met het groene loof, de lookteentjes, cashewnoten en de uitgelekte waterkastanjes of bamboescheuten.

4. Overgiet met de saus en laat al omscheppend nog een minuutje doorbakken.

5. Serveer met rijst.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 849
Aantal personen: 4
Categorie: Vlees en Gevogelte
Sub categorie: Kip en ander gevogelte
Datum: 07-12-2006
Land: China
Bron: Kip
Mijn favoriet: Nee