Recept van de dag: Rivierkreeftjescocktail

Spelt brood bakken

Spelt brood bakken

Ingrediënten:

  • 2 zakjes droge gistkorrels
  • 1 eetl suiker
  • 800g spelt bloem
  • 450ml warm water (45 C)
  • 1 eetl zout

Bereiding:

1.Roer de gist en suiker door elkaar en voeg geleidelijk aan het warme water toe.
Voeg ongeveer de helft van de bloem en het zout toe en kneed goed. Voeg de rest van de bloem langzaam toe om een stevig deeg te vormen. Kneed het in 5 tot 10 min glad en elastisch.
2.Wentel het deeg door een ingeoliede kom.
Dek af met een theedoek en laat rijzen tot het in volume verdubbeld is (ongeveer 2 uur). Zorg dat de temperatuur rond de 30 C blijft tijdens het rijzen.
3.Vet twee 32x12cm broodvormen in.
4.Sla het deeg neer met een vuist en verdeel het in twee delen. Kneed het en vorm er vervolgens twee broden van en plaats deze in de broodvormen.
Dek weer af en laat rijzen tot ze boven de rand gerezen zijn.
5.Verwarm oven voor op 180 C / gasstand 4.
6.Bak de broden in de voorverwarmde oven af gedurende 50 minuten.
geschikt voor glutenvrij? ja

Overge recept informatie:

Recept nummer: 8594
Aantal personen: 4
Categorie: Dieeët en vegetarische recepten
Sub categorie: Glutenvrij Gebak Brood,ijs ed,
Datum: 30-04-2014
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee