Recept van de dag: Kalfsentrecote en groentenpalet

Amandelcake met wortel en sinaasappel

Amandelcake met wortel  en sinaasappel

Ingrediënten:

  • 100 g amandelen
  • 2 sinaasappels
  • 2 eieren
  • 250 g fijne kristalsuiker
  • 150 g boter op kamertemperatuur
  • 250 g ricotta verse roomkaas
  • 300 g winterpeen
  • 250 g amandelmeel
  • ½ zakje bakpoeder
  • 1 mespunt zout
  • 50 g poedersuiker

Bereiding:

1.Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen 4 min. Laat iets afkoelen op een bord.
Boen sinaasappel schoon en rasp de oranje schil.
Doe het rasp met ei, suiker, boter in blokjes en helft van de ricotta in een kom en mix 5 min. met een mixer.

2.Maal amandelen fijn in de keukenmachine en doe in een grote mengkom.
Rasp geschilde winterpeen met de grove rasp in de keukenmachine en houd apart.
Meng het amandelmeel, bakpoeder en zout door de gemalen amandelen. Roer het ricottamengsel erdoor en voeg daarna de peen toe.

3.Bekleed een ingevette cakevorm met bakpapier.
Schep het beslag in de cakevorm en bak ca. 50 min. in het midden van de oven.
Controleer na 40 min. op gaarheid met een satéprikker.
Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.

4.Neem de cake uit de oven en laat 15 min. afkoelen in de vorm.
Til de cake uit de vorm en laat op een rooster in 1 uur helemaal afkoelen. Pers de sinaasappel uit en roer per 50 g poedersuiker 1 el sinaasappelsap samen door overige ricotta.
Serveer de cake met de sinaasappelricotta.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 8653
Aantal personen: 8
Categorie: Gebak, taarten, koekjes, brood
Sub categorie: Gebak en Taarten
Datum: 04-08-2014
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee