Recept van de dag: Frijoles negros

Walnoten taart

Walnoten taart

Ingrediënten:

  • 6 eieren
  • 50 gram bloem
  • 175 gram walnoten, grof gehakt en een aantal halve walnoten voor de garnering
  • 6 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 100 gram boter
  • boter om het taart blik in te vetten
  • 1 zakje vanillesuiker + vanille essence
  • 1 mespunt zout
  • 2 eetlepels notenlikeur of rum
  • glazuur
  • een bakvorm van 24-26 cm doorsnede
  • een kom

Bereiding:

1 Verwarm de oven voor op 180 graden.
Afhankelijk van het type oven kan 160 graden ook al voldoende zijn.
Maak een deel van de walnoten fijn en bewaar een aantal mooie walnoten voor de garnering van de walnoten taart.

2 Doe de suiker en 4 eieren in een kom.
Meng het geheel en voeg de bloem en vanillesuiker toe, goed mengen. Smelt de boter in een pan, maar voorkom dat het bruin wordt en voeg dit na het smelten toe aan het mengsel.
Voeg de rum of likeur en de fijngemalen walnoten toe aan het mengsel.

3 Splits de twee overgebleven eieren en klop de eiwitten stijf.
Voeg deze toe aan het mengsel en vouw/spatel deze door middel van een spatel door elkaar, niet mengen of mixen.
Doe het mengsel in de met boter ingevette vorm en zet deze gedurende 25 minuten in de oven.

4 Haal de walnoten taart uit de oven en laat de taart afkoelen.
Haal de walnoten taart uit het bakblik en laat deze even rusten.
Voeg nu het glazuur en de mooie walnoten toe om de taart mooi te versieren.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 8961
Aantal personen: 8
Categorie: Gebak, taarten, koekjes, brood
Sub categorie: Gebak en Taarten
Datum: 22-09-2014
Land: Nederland
Bron: taartenmaken
Mijn favoriet: Nee