Recept van de dag: Jeannes Ananasbeignets

Gebraden rosbief

Gebraden rosbief

Ingrediënten:

  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl zout
  • 1 tl peper
  • 2 tl gemalen komijn djinten
  • 1 el paprikapoeder
  • 3 el vloeibare honing
  • 335 g Zaanse mosterd
  • 1500 g rosbief
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 20 g verse peterselie
  • 15 g verse munt
  • 15 g verse basilicum

Bereiding:

1.Verwarm de oven voor op 200 °C.
2.Pers de knoflook.
Meng de knoflook met de 5 el mosterd, honing, paprikapoeder, komijn en peper en zout.
Wrijf de stukken vlees royaal in met het mengsel.
Braad de stukken rosbief in de oven in 25-30 min. vanbuiten bruin en vanbinnen rosé.
3.Maak intussen de saus: pureer de groene kruiden in de keukenmachine en meng de rest van de mosterd en de yoghurt erdoor.
Breng op smaak met peper en zout.
Laat de saus minsten 20 min. staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
4.Neem de braadslede uit de oven en laat het vlees afkoelen tot kamertemperatuur.
Snijd het vlees met een scherp glad mes in dunne plakken en leg ze dakpansgewijs op een platte schaal.
Serveer de saus er apart bij.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 8983
Aantal personen: 10
Categorie: Buffet en buffethapjes gerechten
Sub categorie:
Datum: 24-09-2014
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee