Recept van de dag: Kalfskotelet met broccoli en pistachenoten

Chocoladecake met kersenjam.

Chocoladecake met kersenjam.

Ingrediënten:

  • 200 g boter op kamertemperatuur
  • 100 g suiker
  • 1 pot zwartekersenjam
  • 5 eieren
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 50 g cacao
  • 200 g bittere chocolade in stukjes
  • 50 g hagelslag puur

Bereiding:

1.Verwarm de oven voor op 175 ºC.
Klop de boter en de suiker romig.
Verwarm de jam 45 seconden in de magnetron, zodat hij vloeibaar wordt. Mix de jam door het botermengsel en klop de eieren erdoor.

2.Zeef het bakmeel, de cacao en een mespunt zout boven het boter-eimengsel en mix het goed.
Giet het mengsel in de vorm en laat de cake in de oven in 45-50 minuten gaar worden.
Prik met een satéprikker in het midden van de cake.
Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake gaar.

3.Neem de cake uit de vorm en laat 'm afkoelen.
Verwarm de chocolade 1-2 minuten in de magnetron tot hij is gesmolten. Snijd de cake overdwars doormidden, besmeer beide helften met de gesmolten chocolade en leg de helften met de chocoladekant boven weer op elkaar.
Bestrooi met de hagelslag en serveer

Overge recept informatie:

Recept nummer: 9046
Aantal personen: 8
Categorie: Gebak, taarten, koekjes, brood
Sub categorie: Gebak en Taarten
Datum: 26-09-2014
Land: Nederland
Bron: Allerhande
Mijn favoriet: Nee