Recept van de dag: Haring-appelsalade

Walnotenplaatbrood

Walnotenplaatbrood

Ingrediënten:

  • 500 g witbroodmix
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 55 g pittenmix geroosterd
  • 50 g walnoten grof gehakt
  • 1 theelepel grof zeezout

Bereiding:

In kom mix voor witbrood volgens gebruiksaanwijzing met lauw water tot soepel deeg kneden.
Kom afdekken met plasticfolie en deeg 10 min. laten rijzen.
Bakplaat met 1/2-1 el olie invetten.
Deeg op bakplaat uitduwen tot ovale lap van 1 1/2 cm dik.
Pittenmix en gehakte walnoten over deeg verdelen en goed in deeg drukken.
Deeg onder theedoek nog 30 min. laten rijzen.
Oven voorverwarmen op 225 ºC.
Bovenkant van brood besprenkelen met 1 el olie.
Zout erover strooien.
Brood in ca. 20 min. goudbruin en gaar bakken gaar brood klinkt hol als je erop tikt
Brood uit oven nemen en laten afkoelen.
Lekker met hartig beleg, zoals oude kaas.
*variatie.
Voor een wat zoeter brood kunt u 50 gram fijngehakte gedroogde abrikozen door het deeg kneden.
Besmeer de sneetjes dan met jam.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 9276
Aantal personen: 8
Categorie: Brunch
Sub categorie:
Datum: 20-11-2014
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee