Recept van de dag: Frijoles negros

Taart De zak van Sinterklaas

Taart      De zak van Sinterklaas

Ingrediënten:

  • 7 eieren circa 350 gram
  • 375 gram ongezouten boter
  • 125 ml water
  • 175 gram ongezouten roomboter
  • 15 ml water
  • Broodmes
  • Poedersuiker om te strooien
  • Decoratie materiaal zoals chocolade muntjes, pepernootjes, schuimpjes etc.

Bereiding:

Zorg dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Verwarm de oven voor op 160°C heteluchtoven 140 °C
Vet de bakpan in met cake release.
Knip een strook bakpapier dat ongeveer 7 cm boven de rand van de bakpan uitsteekt en plak dit aan de binnenkant van de pan tegen de ingevette randen.
Op deze manier verhoog je de bakpan.

Meng 750 gram mix, 375 gram roomboter en 7 eieren in 4 minuten op lage snelheid tot een glad beslag.
Vul de bakvorm met het beslag en bak de cake in circa 75 minuten gaar. Als de taart klaar is, laat je deze 10 minuten in de bakvorm afkoelen. Stort hem daarna op een rooster.

Meng 125 gram mix voor botercrème met 125ml water en laat dit mengsel minimaal 1 uur opstijven bij kamertemperatuur.
Klop 150 gram ongezouten room boter in circa 5 minuten zalvig.
Voeg het mengsel in gedeeltes toe aan de boter, mix steeds volledig door voordat het volgende deel wordt toegevoegd.
Voeg de speculaas smaakstof toe en mix het geheel door tot een gladde crème in ca. 10 minuten

Snij met het broodmes de bovenkant van de taart een beetje rond.
Snij hem daarna een keer door en vul deze met de speculaas botercrème. Plaats de andere laag er bovenop en smeer de hele taart af met de botercrème.

Kneed de bruine marsepein goed door en rol het uit op een met poedersuiker bestoven werkblad.
Probeer een langwerpige lap te maken die 10 cm groter is als de hoogte van de cake.
Bekleed de taart met de lap marsepein in de breedte en zorg dat de naad aan de achterkant van de cake zit.

Knijp bovenop de lap marsepein bij elkaar.
Maak met een restje marsepein twee dunne slierten en rol die in elkaar. Vouw dit om de samengeknepen bovenkant. Maak van rood en geel wat lapjes voor op de zak en plak deze hierop vast.

Zeef 125 gram mix en meng met 15 ml water voor een royal icing in stijve consistentie.
Klop de mix en het water circa 7-10 minuten rustig door elkaar tot de icing wit is, niet meer glanst en er pieken getrokken kunnen worden die niet teruglopen.
Pas bij een handmixer op voor het vastlopen van de mixer!

Plaat spuitmondje 1 in de spuitzak en vul deze met de icing.
Maak stiksteekjes op de lapjes. Decoreer de taart met pepernootjes, marsepein decoraties, schuimpjes etc.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 9325
Aantal personen: 6
Categorie: Kindertractaties
Sub categorie: Kinder feestjes
Datum: 27-11-2014
Land: Nederland
Bron: De leukste taarten maak je zelf
Mijn favoriet: Nee