Recept van de dag: Mosseltapas borrelhapjes

Eiersalade met ontbijtspek

Eiersalade met ontbijtspek

Ingrediƫnten:

  • 6 eieren
  • 1,5 ons ontbijtspek
  • 2 volle eetlepels mayonaise
  • 1 volle eetlepel gesnipperde bieslook
  • 2 volle theelepels kerriepoeder
  • 1 kleine ui
  • 2 theelepels truffelolie
  • peper en zout
  • Toastjes, geroosterd brood of stokbrood

Bereiding:

Kook de 6 eieren hard in 8 minuten
Laat de eieren goed schrikken in koud water en afkoelen in de koelkast
Bak de ontbijtspek zonder vet toevoeging op een middelmatig vuur helemaal uit.
Laat uitlekken op keukenpapier en afkoelen tot ze lekker knapperig zijn. Het is essentieel dat al het vet uit de spek is gebakken.
Temper daarom het vuur, wanneer het "vlees deel" van de spek te snel bruin wordt.
Snipper de bieslook en de ui zeer fijn.
Pak een mengkom, pel de eieren, gebruik een eiersnijder om elk ei 2x te snijden.
Prak de eierstukjes kleiner, maar niet kapot.
Voeg de mayonaise, kerriepoeder, truffelolie, gesnipperde ui en bieslook toe.
Vermaal de ontbijtspek met je handen zo fijn mogelijk boven de mengkom.
Wanneer de spek niet helemaal fijn gemalen kan worden, scheur dan de spek in kleine stukjes.
Meng het geheel met een vork goed door elkaar.
Proef en breng op smaak met peper en zout.
Laat minimaal 1 uur in de koelkast staan, zodat de smaken goed kunnen mengen.
Roer goed door en serveer met geroosterd brood of stokbrood.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 9424
Aantal personen: 4
Categorie: Borrelhapjes en Tussendoortjes
Sub categorie: Borrelhapjes Tapas Hapjes Tussendoortjes
Datum: 17-12-2014
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee