Recept van de dag: Kalfsentrecote en groentenpalet

Mini flammkuchen

Mini flammkuchen

Ingrediënten:

  • 300 gr bloem
  • 7 gram instant gist
  • 170 ml lauwwarm water
  • snuf zout en peper
  • 2 rode uien
  • 250 gr magere gerookte spekreepjes
  • 125 ml creme fraiche
  • 125 ml zure room

Bereiding:

Doe de bloem in een kom en voeg het gist toe.
Maak een kuil in het midden en voeg het warme water daarin toe.
Kneed het deeg tot een egale bol en leg in de kom.
Dek de kom af met een iets vochtige doek en zet hem op een
redelijk warme plek in het huis bij de verwarming bijvoorbeeld.
Laat 1 uur rijzen.

Verwarm ondertussen de oven op 220 graden.
Doe de spekjes in een koekenpan en bak ze 3 minuutjes.
Hak de rode ui in hele fijne ringen en voeg 2 min toe aan de ui en
schep dan alles uit de pan op een keukenpapiertje.
Als het deeg ongeveer verdubbeld is haal je het uit de kom
en leg je het op een met bloem bestoven werkvlak.
Verdeel het deeg in 8 bolletjes.
Rol de bollen heel dun uit met een deegroller.

Leg de deegbodems op een bakplaat met bakpapier.
Roer de creme fraiche en zure room door elkaar.
Besmeer de deegbodems met een laagje van dit mengsel.
Verdeel wat uien en spekjes er over.
Bestrooi met een beetje peper en zout.
Bak de mini flammkuchen in ongeveer 15 minuten krokant
lekker als borrelhapje

Overge recept informatie:

Recept nummer: 9482
Aantal personen: 8
Categorie: Borrelhapjes en Tussendoortjes
Sub categorie: Borrelhapjes Tapas Hapjes Tussendoortjes
Datum: 29-01-2015
Land: Duitsland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee